Världsstjärnan tävlar på hemmaplan

Sarah Sjöström under förra årets Swim Open i Eriksdalsbadet. Här före 50 m fjärilslopp under torsdagens tävlingar.
Sarah Sjöström under förra årets Swim Open i Eriksdalsbadet. Här före 50 m fjärilslopp under torsdagens tävlingar.

Swim Open går av stapeln i Stockholm idag, 12 april och pågår fram till måndag, där bland annat världsstjärnan Sarah Sjöström medverkar. Det är ett av få tillfällen där hon ges möjligheten att tävla inför nära och kära på hemmaplan.

Sarah Sjöström är nöjd med inledningen av tävlingssäsongen. Hon har bland annat slagit fyra världsårsbästa under tävlingssammanhang i Helsingfors och Bergen. Samtidigt säger hon att det finns mer att hämta.
- Det är tidigt på säsongen så det är inte så svårt att göra världsårsbästa.

Nu siktar hon på att få tillbaka energinivån och tävla sig i form efter att åkt på magsjukan i Bergen. Något hon hoppas göra under Swim Open i Stockholm. Men det är först i sommar Sjöström ska vara som snabbast. Då hålls VM i Gwangju, Sydkorea, som blir extra viktigt inför OS i Tokyo som hålls året därefter.

Sjöström har levererat riktigt bra de senaste åren. Hon tog OS-guld 2016, följt av ett 2017 som innehöll både tre guld och ett silver i VM samt flertalet världsrekord. I fjol vann 25-åringen historiska fyra EM-guld i Glasgow.

- 2017 var mitt bästa år och det vore jättehäftigt om jag kunde komma tillbaka till något sånt igen. Jag känner att jag har tränat riktigt, riktigt bra den här första delen av säsongen. Det är bara att fortsätta så tror jag att jag kan hitta tillbaka till den formen igen till juli, säger hon.

UPPDATERING: Sara Sjöström vann försöket på 50 meter fjäril med den klart snabbaste tiden 25,76. Tvåan Emilie Beckmann, Danmark, var 64 hundradelar långsammare. Finalen avgörs ikväll. 

Mer från: Sport
Mer från Läget