Tar du studenten i år? Se hit!

Det finns flera knep att ta till för att göra sin studentdag så bra och stressfri som möjligt.
Det finns flera knep att ta till för att göra sin studentdag så bra och stressfri som möjligt.

Studenten närmar sig med stormsteg för de gymnasieelever som snart gått klart sista året. Hur får man ut så mycket som möjligt av den stora dagen? Läget listar sina bästa tips!

Kalasen: Att ta studenten är ju ett enda stort kalas och det kan ibland kännas som att man inte räcker till för alla som kommit för att fira. Man har tankarna på vad som komma skall och hinner knappt landa innan man ska iväg på nästa moment. Kom ihåg att slappna av o släppa allt vad dåligt samvete heter. Det här är din dag, dina nära och kära kommer ha förståelse för att du är på språng.

Kläderna: Vare sig man köper något nytt inför sin student eller letar fram något ur garderoben så finns det två viktiga saker att komma ihåg; det får gärna vara både bekvämt och okänsligt! Du kommer ha på dig kläderna under en många timmar och det finns risk att ett och annat spills under dagen. Låt inte det dra ner ditt humör.

Matiga sallader och pizza är bra på buffébordet och ger mat åt många.
Matiga sallader och pizza är bra på buffébordet och ger mat åt många.

Krubbet: Många firar delar av studentdagen med släkt och vänner på en så kallad studentmottagning. Vare sig man är hemma eller någon annanstans så brukar det serveras mat till gästerna. Att laga mat till många är ingen dans på rosor, så försök göra det enkelt för dig. Matiga sallader, pajer, pizza och annat som ger mat till många är att rekommendera. Undvik kött och fisk för att hålla ner priserna.

Känslorna: Studentdagen ser många fram emot under lång tid, men innan du vet ordet av kommer den vara över. Man vill inte vakna upp dagen efter och känna hopplöshet över att Dagen med stort D helt plötsligt passerat. Så när du skålar med dina vänner eller väntar på din tur att springa ut i skolan, känn för guds skull in den känslan.

Studentdagen är fullspäckad med aktiviteter. Se till att hålla humöret uppe med regelbundna mellanmål.
Studentdagen är fullspäckad med aktiviteter. Se till att hålla humöret uppe med regelbundna mellanmål.

Knepen: Här kommer tre avslutande tips till dig som snart får sjunga om studentens lyckliga dag.

1. Du står inför en av dom längre och mer händelserika dagarna i ditt liv, det finns inget utrymme för trötthet eller blodsockerdippar. Förbered vätskeersättning och snacks som du kan stoppa i dig under dagen. Nötter, energibars eller godis är några bra exempel!

2. Kommer du åka flak på din studentdag? I vissa städer är det vanligt att ta med burköl upp på flaken. När ölen är uppdrucken kastas burkarna på studentflakets golv och riskerar att trampas på. Se därför till att ha på dig ordentliga skor så du inte råkar skära dig.

3. Drick med måtta! Du vill minnas din student och du vill minnas den med glädje. Fyll på med vatten och se efter dina klasskamrater så ingen råkar illa ut.

Andra läser just nu
Mer från: Personligt
Mer från Läget