Sveriges flyttade matcher drabbar supportrarna hårt

Många supportrar kan följa EM från soffan i sommar.
Många supportrar kan följa EM från soffan i sommar.

Fotbolls-EM förväntas starta den 11 juni. Idag kom beskedet om att Sveriges matcher flyttas - "Vi kan dock räkna med att biljettkvoten blir kraftigt reducerad."

Det svenska landslaget har fått sina matcher i fotbolls-EM flyttade från Bilbao och Dublin till Sevilla och S:t Petersburg. Detta eftersom Bilbao och Dublin inte kunde uppfylla Uefas krav om att minst 25 procent av arenan måste fyllas.

De flyttade matcherna kommer som ett tungt besked för många svenska supportrar som hade säkrat sina biljetter till matcherna i Bilbao och Dublin. Biljetterna blir nämligen ogiltiga. Alla supportrar kommer få pengarna tillbaka, men inte någon garanterad biljett till matcherna i Sevilla och S:t Petersburg.

Att få tag på de nya biljetterna blir inte enkelt.

SvFF har meddelat att 50 procent av biljetterna kommer gå till de medlemmar med högst poäng och resten lottas fritt bland resterande medlemmar. Många supportrar får alltså lägga sitt hopp om att besöka Europamästerskapen till en gammal hederlig lottning.

SvFF meddelar även att antalet biljetter de får tilldelade lär vara färre än tidigare.

"UEFA har meddelat att de kommer att kommunicera detta till SvFF, och de som har köpt biljett, direkt när arbetet med biljettkvoterna är klart. Vi kan dock räkna med att biljettkvoten blir kraftigt reducerad", skriver SvFF på sin hemsida.

Ämnen i artikeln
Mer från Läget