Svenska Landslaget på plats i Florida inför VM 2019

Landslaget i cheerleading är på plats i Florida för årets VM. Sverige tog brons år 2018 och Team Sweden Allgirl är redo för mästerskapet.

Svenska cheerleading-landslaget på Arlanda efter att de missade flyget till VM i Florida på grund av vulkanutbrott år 2010.
Svenska cheerleading-landslaget på Arlanda efter att de missade flyget till VM i Florida på grund av vulkanutbrott år 2010.

Det är fyra lag som tillsammans representerar Sverige i VM-mästerskapen år 2019. Damlandslaget Team Sweden Allgirl är regerande svenska mästare som år 2018 vann VM-brons, den första medaljen för Sverige sedan 2011.

– Vi har en positiv känsla och den sista träningshelgen har lyft oss och gett os en stolt känsla. Vi är redo för VM, säger Marni Lambeck som tränar ett av de fyra landslagen, till det svenska cheerleadingförbundet.

Finland är regerande världsmästare då de år 2018 för första gången besegrade USA och tog hem guldet. USA hamnade på en andra plats.

Juniorlandslaget är även på plats i Florida för VM. Uppsala Nya Tidning rapporterade igår om laget  som med hjälp av diplom och sponsorer kunnat finansiera resan som kostar 625 000 kronor. Laget är svenska juniormästare och JVM inleds i Orlando Florida på onsdag nästa vecka. De 25 tävlande i Junior Allgirl är mellan 12 och 15 år gamla.

Vi ber om ursäkt för tidigare faktafel som nu har korrigerats. Det är fyra landslag som tävlar i Florida och junior Allgirl är också på plats för junior-VM.

Uppdaterad
Publicerad
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget