Strandhäll kvar som minister | Extrem torka i Sydney | Veronica Maggio gravid!

Annika Strandhäll och Stefan Löfven på väg mot tisdagens misstroendevotering mot Strandhäll.
Annika Strandhäll och Stefan Löfven på väg mot tisdagens misstroendevotering mot Strandhäll.

Strandhäll får fortsatt förtroende

Moderaternas misstroende för socialförsäkringsministern Annika Strandhäll väcktes i samband med att de ansåg att regeringen förra året avsatte försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler på felaktiga grunder. Även Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverige Demokraterna deltog i omröstningen som avgjorde Strandhälls framtid som statsråd.

Det krävs 175 av 349 röster för att avsätta en minister men eftersom att Centern inte anslöt sig i omröstningen så räckte inte rösterna för att Strandhäll skulle sparkas. Det var dock på håret, då 172 röstade ja till att hon skulle ryka.

Rekordtorka i Sydney, Australien.
Rekordtorka i Sydney, Australien.

Torka i Australien kräver vattenrestriktioner 

För första gången på tio år tvingas myndigheter i Sydney portionera ut vatten så att det ska räcka. Detta krävs då den gångna sommaren i Australien (december-februari) har varit den varmaste någonsin. Vattennivåerna är nu de lägsta sedan 1940-talet.

Man riskerar böter på cirka 1500 kronor om man lämnar vattenslangen på.

Maggio publicerar bild på sin gravida mage

Idag, den 28 maj publicerade vår svenska pop-prinsessa Veronica Maggio en bild på Instagram där hon hintar om en kommande bebis. "Testar kläder med @karinmeds inför turné men nånting har hänt med mitt midjemått... Vad kan det va?" skriver hon under bilden på sin mage.

Maggio är aktuell med ett nytt album som ska vara klart efter sommaren. Hon uppträder även på Gröna Lunds stora scen den 4, 5 och 6 juni.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget