Stämde Betsson - förlorade

I ett unikt fall har en man stämt spelbolaget Betsson på de nästan fem miljoner kronor han förlorat genom spel på hemsidan. Uppsala tingsrätt bedömde dock att inget straff begåtts.

En man spelade bort nästan fem miljoner kronor på sajten Betsson.
En man spelade bort nästan fem miljoner kronor på sajten Betsson.

Den totala summan pengar är inte liten. Mannen, som har använt hemsidan i perioder under tre år, har spelat för nästan 60 miljoner kronor totalt. 53 av dessa miljoner spelades från februari 2016 till och med december 2018.

Spelandet blev snabbt ett beroende och ledde till en personlig förlust på 4,7 miljoner kronor, som han har yrkat på att få tillbaka från Betsson.

VIP-treatment som tröst

Mannen ska ha erbjudits ett så kallat VIP-medlemskap efter att han hade spelat bort 282 000 kronor på drygt tio dagar. I medlemskapet skulle han bli erbjuden konsert- och idrottsbiljetter, samt olika resor.

Mannens företrädare anser att det var oansvarigt att erbjuda ett VIP-medlemskap när mannen tydligt hade ett spelberoende. Dessutom är det enligt spellagen inte lagligt för ett spelbolag att erbjuda bonusar efter en spelares första speltillfälle.

Företrädaren vill inte ha någon ersättning för pengarna som målsäganden spelade bort innan VIP-medlemskapet, då han innan dess bara var “en spelare i mängden”. Men genom medlemskapet hade han en personlig kontakt med företaget då han fick en personlig handläggare. Mannen erbjöds personlig service på telefon och mejl från denna personliga handläggare.

Betsson menar dock att de inte alls känt till omständigheterna.

Domen

Tingsrättens dom kom under torsdagseftermiddagen. Rätten bedömde att mannens egna uppgifter om hur han kände sig inte gav tillräckligt stöd för påståendet om att mannen var spelberoende, och därmed har inte spelbolaget gjort någonting fel. Istället för att få tillbaka sina 4,7 miljoner kronor får mannen betala rättegångskostnaderna.

Ämnen i artikeln
Mer från: Ekonomi
Mer från Läget