Så gick det för svenskarna i helgens CL-möten

Det var dubbla svenskmöten i helgens Champions League-semifinaler.

Alla fyra lag som är kvar och gör upp om CL-bucklan har svensk representation. Nu ska det avgöras vem eller vilka av svenskarna som får lyfta pokalen.

Stina Blackstenius räddade sitt Arsenal från förlust med sitt mål mot Wolfsburg som betydde 2-2.

Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson i en närkamp med Barcelonas Geyse Ferreira.
Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson i en närkamp med Barcelonas Geyse Ferreira.

Kampen om klubblagsfotbollens finaste pris är i sitt slutskede. Fyra lag gör upp om årets Champions League-pokal. Två engelska lag, ett tyskt och ett spanskt lag är kvar i mixen.

Barcelona vann första mötet med 1-0

I den första semifinalen ställdes Fridolina Rolfös Barcelona mot Magdalena Erikssons Chelsea i London.

Den norska Barca-stjärnan Caroline Graham Hansen avgjorde matchen med vad som blev matchens enda mål redan i den 3e minuten.

Fridolina Rolfö och Magdalena Eriksson spelade hela matchen och i slutet byttes Johanna Rytting Kaneryd in för sitt Chelsea utan att lyckas vända på matchen. Returen spelas på Camp Nou i Barcelona torsdagen den 27e april.

Stina Blackstenius sätter målet som betydde 2 - 2 i mötet med Wolfsburg
Stina Blackstenius sätter målet som betydde 2 - 2 i mötet med Wolfsburg

Blackstenius räddade Arsenal efter försvarsmisstag

På Wolksvagen Arena i Tyskland spelades den andra semifinalen mellan Wolfsburg och engelska Arsenal. Det tyska laget tog ledningen i 18e minuten genom Ewa Pajor.

Wolfsburgs isländska anfallare Sveindís Jane Jónsdóttir tog sedan till vara på ett horribelt misstag i Arsenals backlinje och satte 2-0 i den 23e minuten. Där och då såg Rebecka Blomqvists Wolfsburg ut att gå mot en klar seger.

Men Arsenal reste sig. Först fick försvarsspelaren Rafaelle revansch för sitt misstag som ledde fram till 2-0 målet när hon nickade in reduceringen till 2-1.

Sedan steg den svenska anfallsstjärnan Stina Blackstenius fram och satte 2-2 som blev matchens slutresultat. Läget är alltså lika inför returen i London den den 1a maj.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget