Så fixar du ett lyckat studentår

Nu lämnar hon och många andra i landet över stafettpinnen. Här är Wisbygymnasiets ordförande i studentkommitténs tips för hur man på bästa sätt arrangerar ett lyckat studentår.

Emilia Bergvall lämnar i samband med studenten sin roll som ordförande.
Emilia Bergvall lämnar i samband med studenten sin roll som ordförande.

Lovet är runt hörnet men sommaren är kort. Snart kommer höstterminen med nya tillskott i skolans kommittéer. Emilia Bergvall tar studenten om en vecka och lämnar i samband med det hennes roll som ordförande i studentkommittén på Wisbygymnasiet.

– Det bästa med att ha varit engagerad i en kommitté på gymnasiet är att få ta ansvar och påverka hur studentåret ska bli. Dessutom har jag lärt känna många som jag annars inte hade gjort på samma sätt, säger Bergvall.

Gällande rollen som ordförande menar hon att man måste vara beredd att ta ansvar för att se till att gruppen har det bra och att alla blir nöjda.

– Man måste hålla sig ganska neutral och samtidigt vara bestämd och rättvis. Det är viktigt att gruppen känner tillit till sin ordförande. Trots att det inneburit mycket press har det verkligen varit värt det, säger Bergvall.

Trots att det stundtals varit stressigt att kombinera plugg med kommittéarbetet rekommenderar hon att engagera sig. Hon ångrar inte en sekund att hon varit delaktig i att arrangera studentåret.

– Däremot ska man vara beredd på att det tar mer tid än vad man tror, säger den avgående ordföranden.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget