Paradise Hotel-deltagarnas hemliga kontrakt

Paradise Hotel spelas in i Mexiko.
Paradise Hotel spelas in i Mexiko.

De som deltar i Paradise Hotel får betald semester med lön på ungefär 35 000 kronor mot att filmas. Kontrakten de måste skriva under är hemliga men Aftonbladet avslöjar detaljer deltagarna måste skriva under på.

Om du väljer att skriva under kontraktet och delta i Paradise Hotel kan du inte påverka vad som i slutändan visas på tv. Aftonbladet har tagit del av ett hemligt kontrakt där det står att ”Allt som spelas in kan komma att visas, vilket utan begränsningar inkluderar Deltagarens relation och förhållande till de övriga deltagarna”. Lönen för detta är mellan 30 000 och 40 000 kronor, och är du känd kan lönen öka.

Tv-bolaget Nent Group och TV3 kontrollerar sina deltagare både före, under och efter inspelningen. De styr bland annat deltagarnas egna Youtubekanaler i ett år efter att finalavsnittet sänts. Deltagarna får heller inte utan tillstånd från Nent Group vara med i någon annan tv-kanal under Paradise Hotels sändningsperiod och fyra veckor efteråt.

Deltagarna måste även skriva i sina sociala medier om programmet minst två gånger före premiären, två gånger under premiärveckan och därefter publicera minst ett inlägg i veckan under hela sändningsperioden.

I kontraktet står det att ”Produktionsbolaget har rätten att neka deltagaren att använda kläder som strider mot kanalens sändningstillstånd eller som av andra anledningar är olämpliga", vilket innebär att Nent Group kan bestämma vad deltagarna har på sig.

Bryter man mot kontraktet eller avslöjar innehållet i det kan Nent Group kräva skadestånd på 200 000 kronor.

Nent Groups och TV3:s presschef Susanne Nylén vill inte kommentera kontraktet deltagarna måste skriva under

– Vi kommenterar aldrig innehåll eller detaljer i våra kontrakt, säger hon till Aftonbladet.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget