Oskarshamn till SHL – fansen fångade i en bur

IK Oskarshamn jublar över segern efter måndagens match.
IK Oskarshamn jublar över segern efter måndagens match.

Efter en sjunde och avgörande match mot Timrå IK står det klart – IK Oskarshamn spelar i SHL nästa år. Något som kan – utan att ta i –verka som en skräll. Firandet för fansen blev inte en lika stor framgång. De tvingades fira från en bur, skriver Expressen.

IKO har spelat i den näst högsta serien sedan 1966. Få hade kunnat tro att de någonsin skulle nosa på en topplacering i Allsvenskan, men de skrällde, och har nu nått toppen av svensk elithockey.

3-0 blir slutresultatet och sensationen liknas vid Väsby IK ”Vilda Väsby” i slutet av 1980-talet, som gjorde det smått omöjliga och kvalade sig upp till Elitserien.

Samtidigt skriver Expressen om besvikna IKO supportrar som tvingades fira avancemanget från en bur som finns för bortafansen i NHK arena. IKO:s tränare Håkan Åhlund tycker det är tråkigt.
- Ut med dem så de får vara med i den härliga euforin som vi har nu säger han.

Före detta år firade Timrå sitt återvändande till SHL tillsammans med sina supportrar ute på isen, samma upplevelse fick alltså inte IKO supportrarna, något som beror på ett beslut fattat av SHL och hockeyallsvenskan enligt Expressen.

- Det är olagligt att beträda isen och hade de släppts ut så hade det inte gått att garantera att det inte hade skett säger Anders Lundin, säkerhetsansvarig i Timrå IK.

Beslutet ifrågasattes starkt på sociala medier efter matchen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget