Nyhetsscrollen eftermiddagen 9 maj

Invigningsceremonin inför OS i Aten år 2004.
Invigningsceremonin inför OS i Aten år 2004.

Telias telefoniproblem är åtgärdat

Under morgonens Nyhetsscroll rapporterade Läget om ett omfattande telefoniproblem hos Telia som påverkade många av bolagets kunder. Några av de företagskunder som drabbats av störningarna var Arbetsförmedlingen och polisnumret 114 14. Efter drygt 24 timmars störningar meddelar nu Magnus Limås, pressansvarig på Telia, att problemet är löst.

– Allt ska fungera som det ska sedan klockan 11.30. Vi beklagar att våra företagskunder och alla som har försökt nå dem har drabbats, säger Limås till TT.

**
Biljettförsäljningen till OS i Tokyo startar**

Nu kan du som är idrottsintresserad köpa biljetter till OS i Tokyo nästa år. Hos den svenska officiella återförsäljaren CoSport kan man nu registrera sig för förhandsbokning biljetter. Registreringen pågår under maj och de som förhandsbokat biljetter har sedan möjlighet att köpa dessa under perioden 20-26 juni.

Biljetterna har redan släppts i Japan och priserna varierar beroende på vart man vill sitta och vilken tävling man vill se på. Nyhetsbyrån AFP uppger att de billigaste platserna på öppningsceremonin kostar 175 kronor och att de allra dyraste går loss på drygt 26 000 kronor.

Röklarm på flygplan mot Landvetter

Tidigare under förmiddagen lyfte ett flygplan från Arlanda på väg mot Landvetter. Inför landning utlöstes ett röklarm inifrån flygplanet som indikerade på att det fanns rök ombord. Efter en problemfri landning vid halvtio-tiden genomsöktes flygplanet, men ingen brand kunde lokaliseras. Enligt räddningstjänsten i Storgöteborg är det oklart vad som utlöste röklarmet.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen, uppger polisregion Väst.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget