Nu slår sig 17-åringen in i puckellandslaget

Thea Wallberg från Åre är klar för puckellandslaget
Thea Wallberg från Åre är klar för puckellandslaget

Thea Wallberg är 17-åringen från Åre som under årets säsong slagit sig in i världseliten i puckelpist. Efter att ha debuterat i världscupen följde Wallberg upp med att ta sig till finalomgången i världsmästerskapen i Deer Valley, USA. Nu tar hon plats i A-landslaget.

Nu står det klart att den unga talangen från Åre slår sig in i A- landslaget i puckelpist. Det är efter årets resultat där Thea Wallberg både debuterat i världscupen och placerat sig på 16:e plats i VM som hon nu blir klar för truppen. Landslagets huvudtränare Lasse Fahlén menar att Wallbergs resultat bäddar för en spännande utveckling för talangen.

– Hon har visat resultat och potential som gör att vi lyfter upp henne. De framsteg som hon har gjort vill vi se mer av, säger Fahlén.

Thea Wallberg känner att chansen att få kliva in i landslaget är ett steg i rätt riktning för hennes utveckling som åkare. Hon är tydlig med vad som krävs av henne för att fortsätta utvecklas och kriga om medaljer.

– Nu måste jag fokusera på att utveckla mina hopp och min fart i åkningen, säger Thea Wallberg.

Thea Wallberg är inte ensam i sin familj om att tävla för Sverige i puckelpist. Hennes bror Walter Wallberg är redan etablerad i landslaget och räknas som Sveriges främsta puckelåkare just nu. Walter avslutade årets säsong med fyra pallplatser i världscupen.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget