MP-förslag: Gör gruppsex olagligt för unga

Såhär skulle ett förbjudet gruppsex kunna se ut, om alla inblandade är under 18 år.
Såhär skulle ett förbjudet gruppsex kunna se ut, om alla inblandade är under 18 år.

Förbjud gruppsex för unga och börja inte skolan innan nio. Det är förslag som nobbas av Miljöpartiets ledning under dagens kongress.

Idag presenteras flera kontroversiella motioner under Miljöpartiets kongress i Örebro.

Kommunpolitikern Per Öberg vill se en lag som förbjuder personer under 18 år att ha gruppsex. Enligt motionen ska lagen göra det lättare att döma sexuella övergrepp. Byxmyndigas sexliv ska inte styras av staten, tycker däremot partistyrelsen som ratar förslaget.

Flera MP-politiker föreslår en legalisering av cannabis för medicinskt bruk. Att reglera försäljningen skulle leda till minskad organiserad brottslighet och färre skjutningar, menar motionsskrivarna. Inte heller detta förslag får grönt ljus eftersom MP-ledningen inte vill att knark ska normaliseras.

Andra förslag som diskuterats under dagen är att införa gratis kollektivtrafik, att alla skolor i landet ska börja tidigast klockan nio på morgonen och att det alltid ska finnas vegansk mat i skolan. Miljöpartiet jobbar sen tidigare för en vegonorm i skolan och förslaget om vegansk mat är det enda av dessa som passerar ledningens nålsöga.

Förutom att neka omtvistade motioner handlade stora delar av dagens MP-kongress om Gustav Fridolins avgång och partiets satsningar på landsbygden och naturen.

Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget