Mares sommarturné - en symfoni av endorfiner

År 2015 när Mares släppte sin första låt på Spotify blev det en så stor succé att skivbolag började spekulera om singeln fejkade sin lyssnarstatistik. Nu 4 år senare åker Mares på sommarturné. Målet är att sprida glädje, enligt bandets låtskrivare och syntspelare Michael Dahnberg.

Att bandet Mares som är aktuell med sin sommarturnén fått stort genomslag kan bero på att bandet spelar live, enligt Michael Dahnberg.

– Idag är det många som spelar playback och då blir live ännu mer uppskattat.

Bandet Mares har aldrig haft en PR strategi, som många andra artister. Det tror Michael Dahnberg är en faktor som varit till deras fördel.

- Ibland får produkten ta mer plats än själva musiken. Vi vill fokusera på glädjen till vår musik, förklarar Michael.

Låttexterna är skrivna av Michael och Fredrik Danfors som sjunger, spelar gitarr och piano. Michael tycker att det har varit inspirerande att skriva musik under sin tonårstid. Det är så mycket som händer i tonåren såsom nya uppenbarelser eller känslor. Allt detta speglas i Mares musik.

– Det är kul att jobba med lyriks för det är ett flexibelt instrument. Jag har skrivit kärlekslåtarna Stråkorkester, Freddie, Rock’n’Roll Will never die till min sambo.

På sommarturnén vill Michael förmedla till sin publik att fler ska njuta av livet. I Sverige ska alla vara så ”duktiga” och jobba hela tiden.

– Vi har ett så himla effektivt samhälle det går utöver sinnet, kulturen och själen. En timme obligatorisk folköl i solen, då skulle folk träffas och bli mindre ensamma.

Att Michael fortfarande har fötterna på jorden visar han genom sitt genuina sätt att leva. Michael berättar att framgång varar inte för evigt, därför är det viktigt att ha familj och vänner att kunna falla tillbaka på.

– Vissa vill tappa fotfästet och det är okej, men om man vill fortsätta vara den man är så måste man ha koll på vart man står.

Foto: Michael Dahnberg som spelar synt i bandet Mares.
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget