Mané örfilade Sané - får böta 4,2 miljoner

Bayern Münchens anfallare Sadio Mané får höga böter av sitt eget lag efter att ha klippt till lagkamraten Leroy Sané. Mané ska betala de högsta böterna Bayern München någonsin utdömt till en en spelare.

Tuffa tider för Mané.
Tuffa tider för Mané.

Det var efter den tunga förlusten mot Manchester City i den första Champions League-kvartsfinalen som Sadio Mané och Leroy Sané blev arga på varandra. Enligt flera ögonvittnen urartade konflikten, och Sadio Mané ska ha slagit till sin lagkamrat.

Högsta böterna någonsin

Nu kommer Sadio Mané behöver betala böter som straff för tilltaget. Bötessumman är i svenska kronor cirka 4,2 miljoner kronor. Så höga böter har Bayern München aldrig gett en av sina spelare tidigare. Sadio Manés slag har med andra ord blivit både historiskt och dyrt.

Dyster form mot City

Sadio Mané har spelat i den tyska storklubben sedan juli 2022. Innan dess spelade senegalesen sex säsonger i Liverpool, och Sadio Mané har haft det tufft mot just Manchester City de senaste säsongerna. Av de sju senaste mötena med de regerande Premier League-mästarna har Mané bara vunnit ett.

Manchester City vann den första kvartsfinalen med 3-0. Returen spelas ikväll, onsdag i München.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget