Lokalerna för förtidsröstning öppnar imorgon

Imorgon slår (vissa av) vallokalerna upp dörrarna.
Imorgon slår (vissa av) vallokalerna upp dörrarna.

Imorgon, den 8:e maj, öppnar lokalerna för förtidsröstning till EU-valet som sker den 26:e. Partierna har satt upp reklamskyltar överallt, L och SD har annonserat en debatturné inför valet, där den första även den sker imorgon i Bromma utanför Stockholm. Allt för att öka valdeltagandet.

I EU-valet 2014 var det endast 51% valdeltagande. Och deltagandet misstänks ha varit ovanligt högt då det samma år var riksdagsval vilket motiverade människor att gå och rösta.

Imorgon börjar förtidsröstningen, vallokalerna öppnar och förhoppningsvis börjar människorna strömma in för att rösta. Viktigt att hålla koll på är att inte samtliga av de vanliga vallokalerna är öppna. De öppnar inte förrän på den riktiga valdagen den 26:e maj. Vilka som är öppna har Valmyndigheten gått ut med, och du hittar din närmaste vallokal här om du tänkt förtidsrösta. Hoppas du deltar och tar Sverige åt hållet du vill, varje röst räknas!

EU-valet som stundar anses vara det viktigaste någonsin. Det har väckts mycket kritik mot EU, speciellt efter Brexit och diskussionen runt i Europa kring de nya upphovsrättsdirektiven, där bland annat artikel 13 ingår. Det skiljer därför mycket mellan partierna angående EU:s vara eller icke-vara.

Några partier som tycker väldigt olika angående EU är Liberalerna och Sverigedemokraterna. De ska på en debatturné i tre städer, Stockholm, Gävle samt Göteborg. Den i Stockholm är även den imorgon. Denna turné har Läget analyserat i artikeln nedan:

Ämnen i artikeln
Mer om: EU-valet
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget