Lärarstudent sköts ihjäl av misstag - en åtalad

När Shayan, 22, lämnade en restaurang i Segeltorp, söder om Stockholm sköts han ner bakifrån av en man med automatvapen. Åklagaren misstänker att mördaren skjutit ”fel” person. Nu åtalas en 24-årig man misstänkt för mord.

Polis och åklagare misstänker att mordet var en felskjutning.
Polis och åklagare misstänker att mordet var en felskjutning.

I oktober förra året befann sig Shayan Gaff, 22, på en restaurang i Segeltorp tillsammans med sin kusin. När han lämnade lokalen åkte en man på scooter upp bakom honom och sköt flera skott på nära håll. Lärarstudentens liv gick inte att rädda.

På tisdagsförmiddagen väcktes åtal mot en 24-årig man. Han är misstänkt för mord, men även mordförsök, mot Shayans kusin. Han misstänkts också för vapenbrott.

Polis och åklagare tror att Shayan mördades av misstag.

– Det finns ingenting som tyder på att det fanns en hotbild mot den mördade mannen eller hans kusin. Mordet är högst sannolikt en felskjutning, säger kammaråklagare Anna Stråth i ett pressmeddelande.

Scootern som användes vid mordet hittades dumpad i en källargång till ett bostadshus i Vårby gård. Åklagaren har kunnat koppla en 24-årig man till fordonet genom teknisk bevisning men mannen nekar till brott.

Mer om: Dödliga gatuvåldet
Andra läser just nu
Mer från Läget