Läget i sporten

Avgörande semifinal väntar i Karlstad, Tampa Bay i historiskt uttåg och Ajax klara för semifinal i Champions League. Läget listar de tre största händelserna i sporten.

de Ligt nickar. Foto: Antonio Calanni / TT

Storseger för Färjestad i Globen

När Djurgården ledde semifinalserien med 3-1 i matcher svarade Färjestad med 14 mål på två matcher. De har nu kvitterat semifinalen och tvingar Djurgården till en sjunde avgörande match i Karlstad imorgon.

Semifinal 6 Djurgården – Färjestad 1-6. Ericsson Globe. Publik: 13 850

Matchen i Globen lockade storpublik, men när tredje perioden startade ledde Färjestad med 5-0 och stora delar av publiken hade gått hem.

Färjestad gjorde första målet efter bara en och en halv minut, och fram till mitten på andra perioden hade Djurgården många chanser att kvittera. Färjestad gjorde istället sitt andra mål och efter det var det som att luften gick ur Djurgårdsspelarna.

Matchen slutade 1-6 och Färjestad har nu allt att vinna i en avgörande match i Karlstad, Löfbergs arena kommer säkerligen vara fullsatt och vi kan räkna med en rejäl inramning när Färjestad har chans att gå till final för tionde gången på 2000-talet.

Tampa Bay i historiskt fiasko

De vann NHLs grundserie överlägset men förlorade fyra raka matcher mot Columbus och är därmed utslagna ut Stanley Cup-slutspelet. 

Tampa Bays lagkapten Steven Stamkos är besviken efter uttåget.

– Målet är att vinna allt och om vi inte lyckas med det är det ett misslyckande. Vad som hände i grundserien är inte viktigt nu, säger han till NHL.com

Tampa är det första laget i NHLs historia som vunnit grundserien och sen förlorat första rundan i slutspelet med 4-0 i matcher.

Columbus var sämst placerade av de lag som gick vidare till slutspelet, och var närmast euforiska när slutsignalen ljöd.

– Fansen förtjänar den här segern, de har väntat så länge på det här, säger Columbus lagkapten Nick Foligno till NHL.com.

Nu väntar Toronto eller Boston i kvartsfinalen.

Källa: TT

AJAX till semifinal i Champions League

Ajax har radat upp skrällar i sitt Champions League-spel. Igår slog laget ut Juventus i kvartsfinalen och har nu gått vidare till semifinal. Barcelona blev också klara för semifinal efter en komfortabel 3-0-seger mot Manchester United.

– Det är bisarrt, jag har inga ord för det. Vi gjorde det otroliga igen, säger spelaren Matthiis de Ligt till De Telegraaf.

– Vi har slagit både Real Madrid och Juventus. De var segerkandidater. Vi är otroligt stolta över det vi har gjort, säger han.

I semifinalen får de möta antingen Tottenham eller Manchester City.

Källa: TT

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget