Läget guidar: Kommande Star Wars-serier

Den populära Star Wars-serien “The Mandalorian” sände sista avsnittet av sin tredje säsong i onsdags, men fler äventyr väntar i galaxen långt, långt bort. Läget listar alla kommande Star Wars-serier.

D23 Expo. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Star Wars: Visions (säsong 2)

“Star Wars: Visions” är en serie animerade kortfilmer som görs i olika animationsstilar, exempelvis anime. Den första säsongen kom 2021, och säsong 2 har premiär den 4 maj, också känd som den officiella Star Wars-dagen.

Star Wars: Young Jedi Adventures

En animerad serie som är till för de allra yngsta fansen. Den följer en liten grupp unga och gulliga jedis på ett äventyr. Även här är premiären satt till 4 maj.

Ahsoka

Det första live-action-projektet efter “The Mandalorian” är serien “Ahsoka”, som följer karaktären med samma namn när hon försöker stoppa den sluge amiral Thrawn från att återbilda Imperiet. Rosario Dawson spelar Ahsoka, danske Lars Mikkelsen gör rollen som Thrawn, och i övriga roller syns bland andra Natasha Liu Bordizzo och Ray Stevenson. Premiär är i augusti.

Skeleton Crew

Efter “Ahsoka” får vi “Skeleton Crew”, som också är en tv-serie i live-action-format. Lucasfilm har inte avslöjat så mycket om serien, mer än att den handlar om en grupp barn som hamnar vilse i galaxen. Jude Law spelar en av huvudrollerna. Premiären sker någon gång i år.

The Acolyte

“The Acolyte” är ytterligare en live-action-serie. Den kommer utspela sig innan filmerna och visar därmed upp en hittills osedd era i Star Wars-universumet. Amandla Stenberg, känd från “The Hunger Games”, axlar huvudrollen, och serien kommer att utforska Jediorderns misslyckanden och Sithernas återkomst. Premiär under 2024.

Andor (säsong 2)

Den första säsongen av “Andor” hade premiär i september förra året och hyllades vitt och brett. Den andra och avslutande säsongen fortsätter följa Cassian Andors väg mot att bli en av rebellernas främsta hjältar, och kommer leda upp till händelserna i filmen “Rogue One”. Diego Luna, Stellan Skarsgård och Genevieve O'Reilly återupprepar sina roller från första säsongen. Premiären är satt till augusti 2024.

The Bad Batch (säsong 3)

Den animerade serien “The Bad Batch” (eller Uslingarna, som den av nån anledning heter på svenska) avslutade nyligen sin andra säsong med dunder, brak och ond bråd död. Den tredje säsongen, som också blir den sista, kommer att släppas 2024.

Tales of the Jedi (säsong 2)

“Tales of the Jedi”, en animerad antologiserie om olika Jedikaraktärer får en andra säsong, efter att säsong 1 kom förra året. Premiärdatumet är än så länge okänt.

The Mandalorian (säsong 4)

Det är sedan länge bekräftat att säsong 3 av “The Mandalorian” inte är slutet på Din Djarins och Grogus äventyr. En fjärde säsong är på gång, men mer än så vet vi tyvärr inte i nuläget. Inspelningen sägs dock starta senare i år, så förhoppningsvis blir väntan inte alltför lång.

Webbfråga Är du taggad på att se fler Star Wars-serier?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget