John Lundvik framme i Tel Aviv

Foto: Claudio Bresciani/TT

Trots den önskade bojkotten av Eurovison Song Contest kommer Sverige att delta i tävlingen. John Lundvik är på plats i Tel Aviv och uttalar sig om problematiken som uppstått.

John Lundvik som ska representera Sverige i Eurovison Song Contest är nu framme i Tel Aviv.
Karin Gunnarson som är Sveriges delegationschef berättar för TT att svenskarna väcker stor uppmärksamhet bland allmänheten.

-Vi har blivit väldigt bra mottagna, vi hann ut igår kväll för att och personalen på restaurangen blev glada när vi kom. De spelade Johns låt och det blev kaos på trottoaren, säger Karin Gunnarson

Det som har stått på schemat för John har varit intervjuer och framträdanden samt förberedelser inför Eurovision Song Contest.

I ett debattinlägg som gjordes på Aftonbladet i April skrev 171 kulturarbetare i Sverige under en namninsamling. De krävde en bojkott av Eurovison Song Contest på grund av den ska hållas i Israel. Även den brittiska tidningen The Guardian har ett en liknande artikel. Enligt TT upplever John Lundvik att Israel frågan är som minerad mark.

-Eurovision är till för att förena, musik är ett språk som alla kan identifiera sig med och kommunicera.

Han menar också att även om det är problematiskt att hålla tävlingen i Israel så vill han inte uttala sig alltför mycket om det.

- Det är klart att det är problematiskt, det är ett enormt laddat ämne. Alla har mycket att säga, politiska vindar blåser fram och tillbaka. Men jag vill ha så mycket som möjligt osagt som möjligt, jag är där för att tävla i musik och det är där jag lägger min vikt, säger John Lundvik

Ämnen i artikeln
Mer om: Eurovision
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget