Ishockey-VM 2025 till Sverige och Danmark

Foto: TT

Sverige arrangerar ishockey-VM tillsammans med Danmark 2025. Det är ett sätt att sprida den ekonomiska risken och festen, enligt Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Som plåster på såren, efter förlusten i kvartsfinalen mot Finland, delade det Internationella ishockeyförbundet ut VM för herrar 2025 till Sverige och Danmark.

- Vi har verkligen jobbat en tid för att få hem herrhockey-VM till Sverige för vi har sett hur intresset för VM har ökat bland fans och medier, säger en nöjd Anders Larsson på telefon från Internationella ishockeyförbundets kongress under pågående VM i Bratislava.

Vilka städer som kommer att arrangera matcherna är inte bestämt än berättar Anders Larsson. Men den processen ska inledas snart.

Sprida ekonomiska risken

Senaste gången Sverige arrangerade ett VM i herrhockey var 2012 och 2013, tillsammans med Finland. De fick då kritik för biljettpriserna och mästerskapet präglades av många tomma stolar. För att undvika samma problem i nästa VM kommer Sverige alltså dela mästerskapet med Danmark.

- Det är naturligtvis ett sätt att sprida den ekonomiska risken, men också ett sätt att sprida festen, säger Anders Larsson.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget