Inför laguttagningen - vilka får chansen?

På onsdag väljs vilka som ska ingå i landslagstruppen till Nations League. Inför uttagningen undrar många om Zlatan Ibrahimovics framtid i landslaget och vilka nytillskott som nu får chansen att delta.

Förbundskapten Janne Andersson ställs inför många beslut i trupputtagningen till Nations League.
Förbundskapten Janne Andersson ställs inför många beslut i trupputtagningen till Nations League.

I sommar drar UEFA Nations League igång då Sverige möter Slovenien på Friends arena den 2 juni. Klockan tolv imorgon börjar pressträffen där den nya truppen presenteras.

På samtliga lagdelar finns veteraner som kan tacka för sig. Där ingår Zlatan Ibrahimovic, som fyller 41 i höst och har varit drabbad av flera skador de senaste åren. Även spelare som Albin Ekdal, 32, Martin Olsson, 34, och Pierre Bengtsson, 34, är inte heller helt säkra för fortsatt spel i landslaget.

Samtidigt som de äldre spelarnas framtid i landslagstruppen är osäkra, finns det flera andra spelare som kan få större ansvar på spelplanen. Därav Jesper Karlsson, som gjort succé i AZ Alkmaar i den nederländska högstaligan. Andra spelare som kan få större utrymme på plan är Mattias Svanberg i italienska Bologna och Manchester Uniteds Anthony Elanga.

Williot Swedberg och Bilal Hussein är andra unga spelare som gjort bra ifrån sig i sina respektive lag och kan få chansen att ingå i A-landslaget.

I försvaret blir det också spännande att se hur sammanställningen av spelare kommer att se ut. Det är inte säkert vem som ska få chansen att vara mittback bredvid lagkapten Viktor Nilsson Lindelöf. Filip Helander och Carl Starfelt är två spelare som kan tänkas konkurrera om en startplats. Landslagspensionerade Pontus Jansson har gjort succé i engelska Brentford, och skulle också kunna vara aktuell för en comeback.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget