Idag, fredag är det Stockholmspremiär av showen "Gå ut och var glad din jävel" - en show om att må skit av och med journalisten Zandra Lundberg.
Lundberg var 22 år när hon började arbeta som nöjesskribent för Aftonbladet. Hon berättar om livet mitt bland flotta galor, kändisintervjuer och parisresor. Samtidigt fanns alltid en malande känsla av att inte vara på rätt plats.
- Jag hade allting i praktiken, ett bra jobb, bostad i Stockholm, pojkvän. Jag köpte allt jag ville och åkte på semester vart jag ville. Inombords var jag tom. Det var som att själen inte hängde med säger hon.
Därefter hittade hon yogan och bestämde sig hastigt för att säga upp sig från sitt jobb och flytta till Bali. Väl där började hon må sämre. Varpå hon tog hjälp av en rad olika läkare för att hela sig själv. Men ingenting fungerade. Till slut hittade hon sig själv på den plats hon aldrig trodde hon skulle hamna igen - hemma hos mamma på Åland.
Där gick ett år av att bara försöka överleva. Hon gick hos både psykolog och gjorde regelbundna besök på vårdcentralen.
- Jag önskar att det fanns en enkel förklaring. Att mitt mående berodde på en tumör i magen eller något sånt. Men det är inte så enkelt och jag förstod att det är psykiskt.
Insikten om att det inte fanns något påtagligt fel på henne, fick Lundberg att må ännu sämre. Där och då började hon planera sitt självmord. Vilket är en scen som återkommer i showen som ett humoristiskt inslag.
Just det tragikomiska är något hon är självutnämnd expert på.
- Att se dåligt mående, ångest och psykisk ohälsa ur en komisk synvinkel har hjälpt mig väldigt mycket.
Hon hoppas att showen ska ge psykisk ohälsa en ny humoristisk synvinkel, hjälpa andra genom att skapa mer förståelse och öppna upp för diskussion. I showen pratar Lundberg om ett universellt problem och hur hennes show är en talan för inte bara henne utan alla andra också.
-Trots att showen är detaljrik från mitt liv, tror jag att de flesta känner igen sig. Folk ska veta att de inte är ensamma om att ha ångest och kämpa med livet.
Lundberg själv har haft perioder av ångest och depressioner hela livet. Hon hoppas att psykisk ohälsa ska diskuteras mer i skolan för att förhindra att unga människor drabbas.
Hon pratar om ett fängelse som människor byggt upp där en viss livsstil ständigt ska upprätthållas.
- Det är resor, kläder, villa och bilar. Vi har byggt upp ett samhälle där det är omöjligt att vara en människa. Vi ska ha koll på allt. Hur ska föräldrarna i det lilla fängelset kunna lära sina barn att det viktigaste i livet är att må bra, avslutar hon.