Från rockstjärnor till religiösa ledare- Greta Thunberg träffar Påven

Greta Thunberg och påve Franciskus under deras möte i Vatikanen
Greta Thunberg och påve Franciskus under deras möte i Vatikanen

Hennes aktivism har tagit henne runt om i världen och lett till att hon bland annat har hållit tal och framträdanden i Bryssel, Paris, Berlin, Davos och Strasbourg för både rockstjärnor som Bono och EU-politiker. Nu kan hon lägga till den katolska kyrkans högste ledare, påve Franciskus, på listan.

16-årig klimataktivisten Greta Thunberg började skolstrejka för klimatet hösten 2018 och ett halvår senare ledde det till ett möte med Påven i Rom.

Hon började skolstrejka för att skapa en förändring som hon ansåg var nödvändig, målet var att väcka liv i politiker och makthavare och få de att agera för att stoppa klimathotet. Nu är det hon som fått ta på sig den rollen och idag reser hon världen över och är med och skapar just den förändringen.

Under onsdagsförmiddagen träffades Greta och Påven i Vatikanen och diskuterat klimatet, Greta berättar för Dagens Nyheter att stämningen var informell och vänlig.

- Jag tackade honom för att han kämpar för klimatet. Och han sade: "Carry on, Greta. Just carry on!", säger hon till Dagens Nyheter

Trots att hon idag håller tal för rockstjärnor och politiker så är den lokala kampen minst lika viktig. Efter mötet med påven och ett framträdande i italienska senaten så deltog hon i en lokal klimatdemonstration som skedde under hennes besök.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget