Fem anledningar att åka till Stockholm i sommar

Ingenting att göra i din hemort under sommaren? Hoppa på flyget, tåget, bilen eller cykeln och res till Stockholm för att vara med på en eller flera av de här roliga aktiviteterna!

Stockholm har mycket att erbjuda, särskilt under sommaren.
Stockholm har mycket att erbjuda, särskilt under sommaren.

Parkteater

Har du lust att se på teater men mindre lust att betala för det? Varför inte gå till en eller flera av de många föreställningarna som Kulturhuset Stadsteatern håller i Stockholms parker i sommar. Inga biljetter krävs, det är bara att ta med sig en filt och picknickkorg. En av de föreställningar som erbjuds är “Förevigt med Ison och Fille”, en musikal med livemusik från den namngivande hiphopduon.

Gillar du hiphop och/eller prisbelönt teater? Missa i så fall inte ”Förevigt med Ison och Fille”, gratis i Stockholms parker.
Gillar du hiphop och/eller prisbelönt teater? Missa i så fall inte ”Förevigt med Ison och Fille”, gratis i Stockholms parker.

Utomhusbio

Att gå på bio kanske inte är så spännande. Men utomhusbio? Mycket tuffare! Stockholms Internationella filmfestival anordnar gratis filmvisning i sommar i Rålambshovsparken mellan 17-21 Augusti. Tidigare år har de visat klassiker som “Dirty Dancing” och “Pulp Fiction”. Organisationen har ännu inte avslöjat vilka filmer de ska visa i år.

Burgarfestival

Vem älskar inte hamburgare? Den 25-29 maj anordnas Stockholm Burgerfest på hamngatan i Norrmalm. Både svenska och internationella restauranger medverkar i festivalen och det erbjuds både glutenfria och veganska hamburgare.

Är en hamburgare en smörgås?
Är en hamburgare en smörgås?

Handla second-hand

Det blir allt trendigare att handla secondhand. Utöver att det är bra för miljön så erbjuder secondhand-butiker vintageplagg som inte längre går att köpa någon annanstans, oftast till ett bra pris. I Stockholm finns det mer än 60 secondhand-butiker. Åk in tidigt på morgonen så att ingen annan hinner ta de bästa plaggen!

Gå på museum

I Stockholm finns det inte bara museum för naturvetenskap, konst och historia. Staden erbjuder även en mängd andra spännande och okonventionella museum. Intresserad av tv-spel? Av hur olika alkoholhaltiga drycker produceras? Eller av ABBA? Alla dessa ämnen (och många fler) har museum i Stockholm.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget