Exklusiv intervju med årets bachelorette Olivia Birgersson: ”Kände mycket stress som ung”

För tre veckor sedan fick Olivia Birgersson reda på att hon skulle bli Årets Bachelorette 2022. Läget fick ett telefonsnack med kändisen mellan möten och tv-soffor.

Olivia Birgersson är årets Bachelorette.
Olivia Birgersson är årets Bachelorette.

När Olivia Birgersson nåddes av nyheten att hon skulle vara årets Bachelorette var hon i London. I tre dagar gick hon runt som i chock, och visste inte hur hon skulle hantera nyheten.

– När jag fick reda på det var jag inte på min trygga plats, jag var inte hemma. Så jag stängde nog av lite, samtidigt som jag var exalterad. Allt kändes så långt borta på nåt sätt.

Det var svårt att smälta.

– Det känns läskigt att vara med i tv, berättar Olivia.

Intervjun med Olivia sker via telefon, och det hörs att hon nu går av tunnelbanan. Hon är på väg från ett möte till ett annat och är oberörd av att prata öppet om sig själv i kollektivtrafiken.

– Folk är så självupptagna i Stockholm, så de lyssnar inte ändå, säger Olivia och skrattar.

Det var Olivias kompis som tjatade och tjatade om att hon skulle söka in till Bachelorette. Till slut gick Olivia med på det, och efter detta gick allt rätt fort.

– Jag tror inte att jag vet riktigt vad jag gett mig in i, så det är mycket ovisshet. Men jag tänker inte så mycket, utan jag bara kör. Jag tror det funkar bäst så.

Mycket inre stress som ung

Just nu känner sig Olivia mest glad och exalterad över sin medverkan i programmet. När Olivia Birgersson var yngre var hon inte lika avkopplad som idag.

Olivia Birgersson tar livet som det kommer.
Olivia Birgersson tar livet som det kommer.

– När jag var yngre, så tänkte jag väldigt mycket, och hade mycket inre stress. Men senare så har jag varit såhär, äsch, kör bara. Det som är menat för är menat för, det som händer händer.

Det var ett aktivt beslut att börja ta livet som det kommer. Hon gick igenom inre resor, vilket hjälpte henne att bli den hon är idag.

– Jag tror att den mentaliteten, att acceptera läget, har hjälpt mig jättemycket i hur jag ser på livet, och att kunna släppa taget.

Trots hennes inställning är det vissa saker inför inspelningen som skapar spänning.

– Det känns lite smånervöst att dejta i tv. Men det jobbigaste är om jag skulle behöva såra någon eller sådär, det tycker jag känns lite jobbigt, medger Olivia.

Jag har varit singel i flera år. Om någon annan kommer in i ditt liv ska den bidra med något positivt.

Vad är Olivias drömdejt?

– Jag gillar fart och fläkt, något fartfyllt hade varit jätteroligt, så jag älskar dans och sådant. Karaokedejt hade jag inte tackat nej till. Att bjuda på sig själv är viktigt!

Vad skulle Olivia säga till sitt yngre jag?

Om Olivia Birgersson fick säga något till sitt yngre jag skulle det vara en uppmaning om att inte lägga onödig press på sig själv.

– Jag skulle säga: Stressa inte. När man är yngre sätts mycket press på en, både av sig själv, och av samhället. Det handlar om vad man ska göra och hela den biten. Man är ju så förvirrad redan. Då byggs allting på, stressen och förvirringen, utan att man hanterar det.

Allt kommer att lösa sig, så stressa inte.

Trots att Olivia Birgersson ska vara med i ett dejtingprogram där hon aktivt söker efter kärleken, har hon ett viktigt budskap att dela med sig av till dagens unga.

– Ditt värde sitter inte hos någon annan person. Du är värdefull i dig själv. Jag har ju varit singel i flera, flera år, för jag har känt att jag behöver ingen annan. Och det behöver man inte. Någon annan ska komma och bidra med något positivt till ditt liv. Det är viktigt att ta med sig, säger hon.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget