Erika Kinsey siktar både långt och högt

Hon tillhör de bästa höjdhopparna i världen. Nu planerar Kinsey en dubblering till friidrotts-VM i Doha. Det blir både höjdhopp och längdhopp. Och formen finns där.

Vi är vana att se henne så här. Kanske kommer vi också se Erika Kinsey i längdhoppsgropen i Doha.
Vi är vana att se henne så här. Kanske kommer vi också se Erika Kinsey i längdhoppsgropen i Doha.

I höst går friidrotts-VM av stapeln i Doha. En av många svenska friidrottare som har siktet instället på världsmästerskapen är höjdhopparen Erika Kinsey. Den här gången satsar hon även på att kvalificera sig i längdhopp.

– Jag tränar inte längd specifikt och det svåraste är ansatsen, speciellt utomhus med vinden. Men höjdansatsen är mycket svårare. Jag har två längdtävlingar planerade för maj och försöker hitta fler, säger Erika Kinsey till Dagens Nyheter.

Kinsey är inte någon nybörjare

Kinsey har tävlat i längdhopp tidigare, men inte regelbundet. Det senaste inomhus-SM i friidrott arrangerades i Norrköping och där slutade Kinsey tvåa i längdhoppet, vilket resulterade i ett fint silver. Men steget från nationell nivå till internationell nivå är stort. VM i Doha kommer bli en utmaning för den 31-årige friidrottaren.

Däremot kunde inte uppladdningen inför VM börjat bättre för Kinsey. Redan i det första längdhoppet i den första utomhustävlingen för året slog hon till med ett hopp som mätte 6,47 m. Det är ett nytt personligt rekord. Emellertid fattades det 25 centimer till VM-kvalgränsen.

Mot nya höjder

Kvalgränsen i höjdhopp är satt till 1,94. En höjd Kinsey klarat flera gånger utomhus, där hennes personliga rekord är 1,97.

I Diamond League-premiären i Doha den 3 maj hoppade Kinsey fin-fina 1,91 och visade att formen finns där. Den 30 maj kommer hon hoppa i Diamond League-galan i Stockholm. Kanske kommer kvalhoppet där?

Khalifa International Stadium - det är här friidrotts-VM kommer gå av stapeln.
Khalifa International Stadium - det är här friidrotts-VM kommer gå av stapeln.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget