Engelsk fotbollstalang kom ut - möter stöd i fotbollsvärlden

På måndagskvällen kom sjuttonåriga fotbollsspelaren Jake Daniels ut som gay. Det publicerade hans fotbollslag Blackpool FC på sin hemsida. Nu får tonåringen stöd från flera håll i fotbollsvärlden.

Jake Daniels #43
Jake Daniels #43

Jake Daniels spelar i Championshiplaget Blackpool och på måndagskvällen meddelande han via klubbens hemsida att han är gay. Daniels blir därmed den första herrspelaren i Storbritannien att komma ut under sin aktiva karriär sedan Justin Fashnu 1990.

– Jag har hatat att behöva ljuga i hela mitt liv och känna behovet av att passa in. Jag vill själv bli en förebild genom att göra det här, skriver Daniels på lagets webbplats.

– Det finns personer där ute i samma situation som jag som kanske inte känner sig bekväma med att avslöja sin sexualitet. Jag vill bara säga till dem att du inte behöver ändra på den du är, eller hur du borde vara, bara för att passa in.

Nu får fotbollsspelaren stöd från runtom Storbritannien och Europa. Det engelska fotbollsförbundet, FA, visar sitt stöd på Twitter: ”Jake, du inspirerar oss alla och vi stöttar till fullo ditt beslut att vara öppen med den här sidan av dig själv”.

Även äldre fotbollsstjänor sluter upp bakom Blackpoolspelaren. Bland andra tidigare Manchester United- och landslagsbacken Rio Ferdinand och experten Gary Neville.

Mer från: Nyheter
Mer från Läget