Det ovanliga husdjuret dödade sin husse efter 6 år i hemmet

Tidigt i morse ska en hjort i Australien ha gått till attack på sin husse som resulterat i att mannen avlidit. Mannens fru ligger just nu på sjukhus i kritiskt tillstånd efter att ha försökt rädda sin man. Hjorten hade varit familjens husdjur i 6 år och sköts till döds av polis på plats.

Foto: TT

En 47-årig australisk man ska ha dödats av sitt husdjur tidigt i morse i sitt hem i Moyhu, som är ett litet område i Victoria, Australien. Djuret som är ansvarig för mordet på sin husse var familjens egna hjort, rapporterar TT.

Husdjuret, som varit hos familjen i 6 år enligt The ABC, attackerade mannen när han skulle ge denne sin mat och ska även ha gått till attack mot mannens hustru när hon försökte stoppa attacken. Parets son lyckades rädda sin mamma genom att slå hjorten med en stor träbit.

Mannen gick bort strax efter attacken och kvinnan ligger just nu på sjukhus i kritiskt tillstånd. Hjorten avlivades med skott från polisen på plats.

Enligt The ABC, har polisen rapporterat att hjorten var en blandning av en kronhjort och vapiti - två arter som klassas vara en av de största hjortdjuren som finns.

Kronhjortar förekommer ofta i Sverige och är landskapsdjur i Skåne och på Åland.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget