Det doftar nygräddat under #stöttavården

Caféer engagerar under hashtagen #stöttavården
Caféer engagerar under hashtagen #stöttavården

Caféer tänker nytt för att supporta vården under coronakrisen.

-Vi står redo med nygräddade pannkakor till förbipasserande ambulansförare, berättar caféägare Anna Schärlin.

Vården är starkt påverkad till följderna av spridningen av corona. Personalen arbetar hårt för att ta hand om sina avdelningar och bristen på resurser är hög. För att backa upp vården har flera av Sveriges caféer uppmanat sina kunder att bidra under hashtaggen #stöttavården.

– Idén kom i söndags när en stamgäst berättade om situationen på förlossningsvården i Södertälje. Resultatet blev en win-win för oss, vi insåg att vi kan hjälpa till samtidigt som vi kan sysselsätta vår personal nu när försäljningen dippar, förklarar Rasmus Axelsson, caféägare i Stockholm.

Redan under måndagsmorgonen levererades frukost till förlossningsavdelningar i Stockholm.

– Vi la ut idén på Instagram och sedan började pengarna komma in på swish. Det blir fler hela tiden, fortsätter Rasmus Axelsson.

Engagemanget fortsätter att växa och under veckan kommer hundratals portioner att delas ut. Näst på tur står intensivvården i Stockholm, och även i Göteborg har liknande initiativ tagits. Caféägaren Anna Schärlin bidrar med glädje i form av amerikanska pannkakor med sirap, och kaffe.

– Vi i drog igång det här i lördags och sen dess har 200 kunder visat sitt stöd under #stöttavården. Responsen har varit stor sedan dag ett, säger Anna Schärlin och fortsätter:

– Vi kör inte ut fika till sjukhusen utan personal i vården kommer själva förbi för att hämta det som andra kunder redan betalat för. Ofta kommer dem glatt körandes i ambulans, avslutar caféägaren Anna Schärlin.

Ämnen i artikeln
Mer om: Mys i kris
Mer från: Personligt
Mer från Läget