– Det är mat, vem vill inte ha mat? Det är ett sätt att umgås för folk i olika ålder, med olika bakgrund, olika klasser som träffas över en kopp kaffe. Vi gör det för att öka gemenskapen, bygga broar och prata om frågorna som alla har, säger Fardosa Omar som jobbar på Rinkeby Folkets hus.
Vanligtvis är brunchen alltid på månadens sista torsdag men eftersom torsdag är en röd dag i veckan faller den på onsdag denna vecka. Medan man njuter av Berivans Böreks har man möjlighet att prata om politik och problem i området och ställa frågor till de ansvariga personerna direkt.
– Vi funderar över: Vem vill folk träffa? Vilka politiker? Vilka tjänstemän? Vilka myndigheter? De kommer till våra bruncher och så försöker vi para ihop folk, säger Fardosa Omar.
Hon tycker att modellen Byn Brunch kan vara ett förebild för hela Sverige.
– Det är det som förändrar. Det är en avslappnad miljö utan maktordning. Alla är här för kaffe och det gör att konversationen ser ut på ett annat sätt. Maten kan göra mycket, säger hon innan hon går in i köket och kollar över kollegan Berivans axlar.
– Finns det inte någon mat som redan är klar? Någon måste ju göra kvalitetskontrollen, säger hon och skrattar.
– Du kan äta rå Börek, säger Berivan.
Hon jobbar också på Rinkeby Folkets hus och tycker om att laga mat till alla. Brunchen är imorgon klockan tio. Där kommer Börek och bärpaj vara gräddade och Folkets hus dörrar vara öppnade för alla.