BTS skog finansierad via ”treaming”

Seoul Metropolitan Government med streamingtjänsten Melon har planterat en skog i Nanjiparken, namngedd efter K-pop gruppen BTS.

K-pop gruppen BTS från deras egna realityshow ”BTS in the Soop”.
K-pop gruppen BTS från deras egna realityshow ”BTS in the Soop”.

Det var förra veckan som Sydkoreas största streamingtjänst Melon annoncerade att de via deras miljöprojekt “Forest; treaming” planterat en ”BTS skog” i Nanji Hangang parken, som ligger i västra delen av Sydkoreas huvudstad, tillsammans med den lokala regeringen, Seoul Metropolitan Government.

“Forest; treaming” går ut på att man kan välja sin favoritartist på miljöprojektets hemsida genom sin Melonprenumeration. Därefter går 2 procent av pengarna man betalar för sin prenumeration till projektet varje månad.

När respektive artist når 20 miljoner won (ungefär 150 000 kr) blir pengarna donerade till Seoul Korean Federation for Enviromental Movements (KFEM) som använder pengarna för att plantera en skog i artistens namn.

I mars blev Sydkoreas största K-pop grupp BTS de första artisterna som lyckats nå målet för insamlingen.

Skogsdunge som planterades 2019 av ARMY för gruppmedlemen RMs födelsedag i Jamsil Hangangparken.
Skogsdunge som planterades 2019 av ARMY för gruppmedlemen RMs födelsedag i Jamsil Hangangparken.

En pågående process

Seoul Metropolitan Government har drivit planteringen av skog sen 2019 i de nio Hangang parkerna, som ligger längs med floden av samma namn, genom sitt projekt ”Star Forest”. På deras hemsida skriver de att de har lyckats plantera över 588 skogsdungar, som har genererat över 180 000 träd. Dessa skogsdungar har blivit populära turistattraktioner, som den lokala regeringen hoppas kan hjälpa uppmärksamma den pågående klimatförändringen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget