Betsson stäms – igen

Timmar efter att Betsson blev friade – stäms de igen. Den här gången är det näringslivsprofilen Per Holknekt som stämmer spelbolaget.

– Fallet idag var jättestarkt, men vårt är ännu starkare. Vi har vittnesmål, extremt starka visselblåsare och inspelade övertramp från deras sida säger Per Holknekt till SvD.

Per Holknekt stämmer Betsson.
Per Holknekt stämmer Betsson.

Igår friades spelbolaget Betsson i Uppsala tingsrätt, vilket Läget tidigare rapporterat om. Timmar efter att domen hade fallit uppgav Per Holknekt, till SvD, att han skulle skicka in en stämningsansökan igår kväll.

– Först tänker jag bryta ihop en stund. Sen blir man arg. Sen blir man koll igen och så återkommer stridslusten. Och sen skickar jag in min stämningsansökan i kväll, säger han till SvD.

Det här är inte första gången Holknekt, som bland annat är en av grundarna till Odd Molly, stämmer ett spelbolag. Han har sedan tidigare en process mot spelbolaget Unibets ägare. Holknekt menar att han förlorat ungefär 26 miljoner kronor på grund av sitt spelande hos Unibet.

”Varje gång jag försökte sluta, skickade dom mig en ny fix. Jag var en mycket lönsam tillika hårt spelberoende VIP-kund hos Unibet. Något dom givetvis har såväl sett som utnyttjat, med sina egna metoder”, skrev Holknekt i ett pressmeddelande när han startade sin process mot Unibet.

När det kommer till hans eget ansvar i spelandet säger han till SvD:

– Jag vet att jag tappade kontrollen totalt över mitt beteende. För mig är det en chock att jag lät mig förföras in i den här världen. Men till slut handlar det inte om att vinna pengar, det handlar om att vinna mer gift till sitt spel.

Holknekt stämmer Betsson på en miljon kronor, skriver SvD.

Ämnen i artikeln
Mer från: Ekonomi
Mer från Läget