19 barn döda i skolskjutning i Uvalde i USA

Mer än 20 personer, varav minst 19 barn och två lärare, dödades under skolskjutning i staden Uvalde i Texas. Det är den näst dödligaste skolskjutningen i USA någonsin.

Texas School-Shooting. Foto: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Det var på Robb Elementary School, där elever i årskurs 2–4 går i skolan, som 18-årige Salvador Ramos igår öppnade eld mot barn och lärare, skriver TT.

Ramos ska ha burit ryggsäck och skyddsväst och agerat ensam. Han barrikaderade sig på skolan och blev senare ihjälskjuten av polisen och gränsvakter som larmats till platsen.

Flera personer är skadade och har förts till sjukhus.

President Joe Biden höll ett tal till nationen där han riktade kritik mot USA:s vapenlagar.

– Varför är vi villiga att leva med detta blodbad? Varför fortsätter vi att låta detta hända? Var i Guds namn är vår ryggrad att ha modet att ta itu med och stå upp mot lobbyisterna, sa Biden.

Biden och många andra politiker, framförallt demokrater, kräver nu strängare vapenlagar i USA. Men på den andra sidan tycker man att fler ska få rätt att bära vapen för att skydda skolbarn.

– Vi måste undvika den reflexmässiga reaktionen vi har, att säga att allt kan lösas genom att inte vem som helst får bära vapen, säger senatorn Thom Thillis till CNN.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget